networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, July 14, 2017

PAKATAN Terus Diperlekeh Netizen!!!LOGO & Jawatan PAKATAN Hanya PERKAKAS Mahu Kelirukan Rakyat!!


Pakatan terus diperlekehkan apabila memperkenalkan logo baru mereka yang mirip dengan sebuah parti di Singapura..Parti Demokratik Singapura..

Bab logo sejak dicadangkan Rafizi nampaknya masih teruk..pakatan gagal menterjemahkan identiti sendiri..hal logo pun terpaksa cedok daripada sebuah parti Di Singapura yang mesra DAP..

Lihatkan logo seolah-olah didominasi oleh DAP tetapi jika dilihat dari jawatan..netizen terus mempersoalkan mengapa perlu 3 nama jawatan yang merujuk kepada ketua..di sini saja mereka sudah gagal bersatu memilih ketua yabg sesuai..

Ketua Umum (KETUM) dipegang Anwar..Pengerusi Mahathir dan Presiden Isteri KETUM..

Ketiga-tiga jawatan ini didominasi PKR dan Mahathir...kalau dilihat dari susur galur ini bermakna..Anwar telah mencapai kejayaan yang diimpikan hanya dari dalam penjara..

Mahathir berjaya duduk di bawahnya yang hanya sebagai Presiden...Mahathir buat pertama kalinya akur dengan kuasa Anwar..Mahathir duduk bawah Anwar memang lucu..

Isteri KETUM tetap ada jawatan walaupun tidak banyak sumbangannya mampu diberi kepada rakyat..

Melihat akan jawatan tersebut..kami simpati dengan Kit Siang dan DAP..buat pertama kalinya jawatan SETIAUSAHA AGUNG tiada dalam list yang mereka sertai..nampaknya Anwar Mahathir dan Isteri KETUM berjaya Skrew Kit Siang dan DAP..

DAP sudah tiada kuasa..tapi benarkah?

Mereka memang bijak bermain propaganda..diatas kertas memang tiada jawatan penting..tapi kuasa membuat keputusan?mustahil DAP hendak tunduk dengan parti Mahathir dan PKR...


Satu lagi yang menghairankan kami..bayang kelibat Kit Siang pun tak ada dalam pakatan versi Mahadir..kemana dia menghilang?

Mantan setiausaha agung DAP itu sepatutnya ada sebaris dengan Mahadir Anwar Isteri Anwar..tetapi malangnya satu jawatan pun dia tidak dapat...

Apalah specialnya siisteri KETUM tu..suami isteri nak kongker jawatan..lebih elok jawatan itu diberi kepada Kit Siang..suami isteri gila jawatan..situa kutuk tak nak bertaubat..Kit Siang juga dibodoh-bodohkan..

Kesimpulannya..apa yang diumumkan semalam hanya perkakas untuk mengelirukan rakyat..sebenarnya tiada apapun perubahan..logo ciplak orang lain..jawatan sampai 3 orang nak jadi ketua ada hati nak jadi kerajaan..Perdana Menteri pun belum tahu siapa.DAP serah jawatan kepada parti yang bukan majoriti...mengarut bukan!!!

KAHKAHKAH!!!


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA