networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, July 12, 2017

Misi @RafiziRamli Kelentong Pemandu Teksi Gagal!!!UBER & Syarikat-Syarikat Teksi Tandatangan MoU..


Baru beberapa hari lalu Rafizi Ramli mengadakan kongres dengan pemandu teksi Perjiwa kononnya mahu membela pemandu teksi yang kononnya teraniaya dengan aplikasi UBER dan GRABCar..boleh rujuk SINI...

Bermacam-macam janji ditaburkan sehingga mahu mendesak penangguhan pembentangan RUU melibatkan Aplikasi E Hailing..Rafizi ingat dia berjaya tawan hati pemandu teksi..sebenarnya dia silap..

Siapa Rafizi dan apa sumbangan dia selama ini kepada pemandu teksi..bila hendak PRU sahaja barulah terhegeh-hegeh mahu menghasut pemandu teksi agar membenci kerajaan.

Bermodalkan anti UBER dan GRAB CAR..Rafizi berpendapat dia mampu menawan hati pemandu teksi..tetapi dia silap..Rafizi tidak langsung buat research tentang kehendak pasaran terhadap UBER dan GRAB CAR..lagi pun kerajaan telah membuat macam-macam program transformasi untuk pemandu teksi sehinggakan yang terbaru memberi lesen individu dan memberi geran untuk buat modal membeli kenderaan baru?

Rafizi pula buat apa?cukupkah sekadar secawan kopi untuk mengajak pemandu teksi mendengar temberang anda?kami yakin pemandu teksi yang mendengar ucapan Rafizi itu membuang masa..lebih elok mereka cari penumpang dari mendengar cakap kaki penipu tu..

Hari ini dengan takdir ALLAH SWT..tembelang Rafizi pecah lagi..hari ini peristiwa bersejarah telah berlaku yang mana tidak dijangka langsung oleh Rafizi...


UBER dan Syarikat-syarikat teksi semenanjung telah menandatangani MoU memperkenalkan perkhidmatan UBERTaxi..dimana butang UBERTaxi akan dimasukkan dalam aplikasi UBER..jadi peluang lebih besar buat pemandu teksi yang terbaik dari gabungan pemandu teksi di semenanjung Malaysia ini..

Sebelum itu, pemandu teksi ini perlu melepasi syarat kelayakan yang dikehendaki dalam UBER iaitu mempunyai lesen memandu yang sah dan melepasi tapisan keselamatan dan semakan latar belakang..

Malah kenderaan yang diguna perlulah kurang daripada 5 Tahun..

Pengurus Besar UBER Malaysia dan Singapura, En. Warren Tseng berkata "UBER percaya perkongsian ini akan memberikan pengalaman yang nyata tentang bagaimana memberi lebih ramai orang kuasa pilihan diaplikasi UBER..kami menyokong hasrat kerajaan untuk membaiki landskap pengangkutan awam di negara kita..

Semebtara itu, Presiden Gabungan Pemandu Teksi, Yg Bhg. Dato Hj. SM Shalahuddin SM Amin berkata "Dengan menerokai kerjasama dengan UBER, kemi mengharapkan pemandu teksi dapat manfaat daripada teknologi UBER..Dengan cara ini, pemandu teksi akan berpeluang menambahkan pendapatan"...

Apa yang kami hendak katakan ialah Rafizi sekali lagi dikantolkan dari tabiat menipu pemandu teksi..buat Rafizi..janganlah sibul hal pemandu Teksi..mereka bukan dunia anda yang sebenar..jangan nanti makin banyak cakap..makin nampak bodohnya...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA