networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, July 3, 2017

Jika DAP Kempen Dengan 5 Butir Kurma..MCA Pula Ada Cara Tersendiri Dekati Hati Rakyat..


PRU 13 menyaksikan banyak kerusi di kawasan majoriti Cina memihak kepada DAP..ianya turut diakui oleh YAB Perdana Menteri sendiri bahawa berlakunya tsunami Cina...

Sejak daripada itu...MCA tidak pernah mengenal erti mengalah..tetap berusaha walaupun masyarakat Cina telah membuktikan bahawa mereka menyokong DAP..dalam politik kita tidak boleh jangka apa yang akan berlaku..

Siapa yang melakukan lebih baik..parti itu akan dapat banyak sokongan..buktinya di PRN Sarawak menyaksikan bagaimana rakyat Sarawak mengajar parti yang mengamalkan acuan kaedah menghasut orang ramai membenci kerajaan..template yang sama digunakan DAP di semenanjung nampak gagal diadaptasi di Sarawak..banyak kerusi DAP telah kembali semula kepada Barisan Nasional...

Ini signal yang jelas penolakan rakyat kepada DAP..di Melaka DAP mengalami krisis hilang kepercayaan pemimpin dan rakyat..di Penang..Guan Eng hadapi krisis dan masih menunggu kes rasuahnya di Mahkamah...di Johor pula pemimpin Parti Bunga Raya Nusajaya malu untuk mengaku bertuankan Kit Siang DAP..

Satu persatu bukti dan ketulah yang telah ditunjukkan kepada kita..tidak dinafikan DAP sekarang ini dalam mood panik menjelang PRU 14..kehadiran Mahathir dalam pembangkang sedikit sebanyak menyumbang kepada mudarat kepercayaan rakyat kepada pembangkang!!!

Dalam keadaa DAP sedang mengalami pergolakan..MCA terus bekerja untuk mendapatkan kembali sokongan rakyat kepadanya..tiada yang mustahil dalam politik..dahulu pun orang Cina menyokong kuat MCA yang mana menjadi tunjang kekuatan BN ketika era Reformasi..MCA dan MIC merupakan penyelamat BN pada ketika itu..

Kini..pendekatan MCA lebih efektif dan lebih dekat kepada rakyat..MCA akan memanfaatkan gerak kerja bancian akar umbi terutamanya kaum Cina di seluruh negara untuk diberikan perhatian oleh Kerajaan Pusat..

Ketua Wanita MCA, Datuk Heng Seai Kie menjelaskan bahawa bancan sikap itu akan dilaksanakan secepat mubgmin setelah MCA selesau mengadakan sesi latihan Jentera Jalinan Rakyat Plus (JR Plus) yang mana lebih menyeluruh untuk mendapatkan maklum balas mengenai idea dan pendapat bagi menyelesaikan masalah setiap kaum..

Semua sayap MCA akan bergerak bagi memastikan persiapan rapi menjelang PRU 14..mereka akan ke setiap rumah untuk mendengar masalah rakyat..dan hasil dapatan akan dibawa ke peringkat tertinggi untuk disampaikan..

Pendekatan MCA dekati pengundi dengan mengetahui masalah rakyat lebih efektif berbanding DAP yang hanya tahu hasut rakyat benci kerajaan dan berpegang kepada prinsip SKREW orang lain..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA