networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, May 18, 2017

MCA Atau Mat Sabu Yang Sebenarnya Mengangkat Komunis???


Kecoh dimedia sosial yang mana menuduh MCA sebuah parti yang cuba membawa fahaman Komunis ke negara ini..sekali dengan macam betul bila diteliti semula ianya bukanlah seperti apa yang disangka..

Mustahil MCA hendak membawa fahaman komunis ke negara kita..Mahathir dan Ibrahim Ali ternyata gagal untuk mengaitkan isu MCA membawa masuk fahaman komunis di negara kita..

Dalam kes ini DAP juga tahu rasionalnya..biasalah parti pembangkang bila ada kepentingan kepada mereka maka mereka akan diam..bila tidak sebaliknya berlaku..

Di sini kami hendak cerita situasi sebenar ialah MCA menjalinkan kerjasama dengan Parti Komunis China (CPC)..perkara sebenarnya berlaku ialah perjanjian ini MCA dan CPC adalah untuk bekerjasama dalam bidang pendidikan, budaya, kepakaran, strategik, pembangunan kampung dan aspek lain..

MCA dihantar ke China untuk menerima latihan indoktrinasi dari Parti Komunis China (CPC) hanyalah dari sudut teknikal..ia tidak melibatkan perkongsian idea politik dan peperangan sebagaimana pembangkang kenal komunis..

Jika MCA berpakat mahu bawa idealogi fahaman komunis..kami juga akan tentang tetapi kita kena faham keadaan sekarang bukan seperti dahulu..kerjasama Malaysia China telah wujud sejak kepimpinan Almarhum Tun Abd Razak lagi..

Banyak kerjasama pelbagai bidang telah dimeterai..Malaysia memang ada kerjasama dengan negara komunis..umpamanya Korea Utara untuk membawa rakyat Malaysia balik ke negara..

Pembangkang sebenarnya tersilap langkah untuk menyerang MCA membawa fahaman Komunis..tuduhan ini hanyalah berniat jahat..

Nasihat kami kepada Mahathir dan kuncu-kuncunya..sebelum mempertikaikan MCA jalinkan kerjasama dengan Akademi Kepimpinan Eksekutif China (CELAP) adalah lebih elok pembangkang bertanya kembali kepada Mt Sabu tentang pandangan dia terhadap komunis dan peristiwa Bukit Kepong..

Mt Sabu dulu pernah mengangkat Komunis sebagai pejuang yang menuntut kemerdekaan..ketika itu semua pembangkang setuju dengan idea Mt Sabu..kenapa ketika itu pembangkang tidak menegur Mt Sabu??

Owh!!kami lupa..dulu Mahathir dalam BN..jadi semuanya idea pembangkang salah..

Apakah kita akan saksikan satu lagi babak u turn Mahathir tentang komunis apabila dia bertanya kepada Mt Sabu tentang PARTI KOMUNIS MALAYA..sama-sama kita nantikan!!!

1 comment:

Anonymous said...

MCA keturunan kominis, Mat Sabu balaci kominis. Wal hasil sama sahaja.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA