networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Saturday, May 6, 2017

INSIDEN SERANGAN JEMAAH MASJID KE ATAS PEMUDA CINA YANG BUAT PROVOKASI HON..DUA-DUA SALAH!!!TIADA TOLERANSI!!!OH #NEGARAKU!!!


Hari ini kecoh dimedia sosial insiden pemuda berbangsa Cina diserang oleh sekumpulan jemaah di Masjid Austin Perdana...

1) Kes berpunca daripasa sebuah kenderaan jenis Toyota Camry yang menekan hon panjang kerana berang laluan berkenaan dihalang kenderaan umat Islam yang sedang mendirikan solat..

2) Rata-rata tinjauan kami mendapati ia mencetuskan kemarahan yang kebanyakan bukan Islam kerana tindakan parkir menghalang laluan..komen kami..jangan cakap beremosi..orang anda juga parking bukannya betul..kalau pergi kawasan kedai makan Cina..comfem jem sangkut parking bersepah..kalau boleh nak paking depan meja makan..tak percaya pergi tengok sendiri..

3) Yang gatal ko pergi hon tu kenapa?macam dah tak ada laluan lain kat Johor tu untuk kau lalu..naluri kami kuat mengatakan ia tindakan mencetuskan provokasi..dan provokasi biasanya akan dibalas emosi..

4) Dimaklumkan ada anggota rela berbangsa india menjaga laluan tersebut dan terkejut dengan kereta Camry itu dipandu laju sehingga melanggar seorang jemaah sambil menekan hon..

5) Bab provokasi ini memang aku salahkan pemuda Cina tu..sebab dia memandai hon panjang seolah-olah tiada laluan di situ..lada ketika itu orang Islam sedang solat..repect lah sikit..kemudian langgar kenderaan di situ dan langgar orang awam..itu sudah salah di sisi undang-undang dan patut dikenakan tindakan...

6) Bukan bererti aku salahkan pemuda Cina tapi aku bekap orang Melayu Islam..orang melayu kat situ pun salah..sebabnya parking bersepah..sehingga menutup jalan..baru lepas solat dan berdoa tapi keluar Masjid dah menyerang orang dah kenapa?dalam Islam sendiri dah cakap setiap langkah ke masjid dapat pahala..apalah salahnya parking jauh sikit..pahala pun banyak..ni nak parking betul-betul depan pintu masjid..

7) Ada sorang pemuda pecahkan cermin balakang dan seorang warga emas pukul guna kon..itu sudah salah di sisi undang-undang..kau pi layan orang cina tu punya provokasi tu kenapa..mereka memang tak solat..makan pun benda yang diharamkan dalam Islam..

8) Sepatutnya setiap masjid perlu letak sign board makluman penutupan jalan macam kat bawah ni..barulah orang Cina tak boleh hon dan faham!contoh macam kat bawah ni..


9) Aku salahkan Orang Cina dan orang Melayu..dua-dua salah..jangan nak kecam seolah-olah kau betul..serangkan kepada pihak polis..biar mereka buat kerja..

10) Aku tak boleh terima komen seorang amoi di bawah..yang bergaduh manusia dengan manusia..yang kau pergi kutuk agama kami sebagai pengganas dan hina tuhan kami kenapa?aku harap amoi ni dikenakan tindakan..sudah melampau!!!


1 comment:

farouq hunter said...

aku dgr dy org muslim suh bersabar...tp si cina tunjuk jari hantu...dgr kabar ler...wallahu'alam

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA